Idag kände jag lukten av regn mot vägdamm. En speciell doft som bara infinner sig i april-maj då sop(borst)bilarna sopat undan gruset och lämnat det finkorniga dammet kvar. En lika härlig doft kände jag av nykrattad gräsmatta. Denna härliga doft av jord.
Jag såg backar fulla av blåsippor, vitsippor och skilla. Jag såg grönt gräs som tränger upp ur högar av grus vid vägkanten. Jag såg vårgröna åkrar. Jag hörde tranors skrik på fälten. Jag såg hur en traktor drog upp ett damm av jord efter sig på plöjningsfärden över ägorna.
Jag insåg att en ny årstid är på intågande.

Det kändes bra i hjärtat. Livet är tillbaka!

image13

Selångersbygden 26 april

Written by Anders Bergh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.