Något speciellt har hänt idag. Jag vaknar upp på morgonen, trött som vanligt under OS-veckorna när det mesta av det bästa är på obekvämaste sändningstid. Det är gråmulet och lika kallt som alla andra morgnar denna vinter. -22 visar termometern. Huva! Men det är bara att parvla sig ut och ta sig de tre kilometrarna till jobbet. Likadant varje morgon, samma visa. Vecka efter vecka, år efter år. Men något nytt väntar varje dag. Jobbet rullar på, thai till lunch.
När jag ska gå hem kommer belöningen. Fortfarande bitande kallt men vad gör det. Klockan är 17.00, himlen har spruckit upp och det är alldeles ljust ute. Något har hänt. Jag får lust att gå en riktigt lång promenad hemöver men det är för kallt. Jag nöjer mig med den vanliga turen.

Månen stoltserar med sin vackra skärva, allt är vitt med en svag ton av blått. Det är som att hela staden är insvept i ett lugn och vilar i väntan på något nytt. Jag går mina steg mot hemmet, mot ljusare tider och våren. Det är en magisk dag i dag.

Bilder från min stadsdel i Sundsvall påväg hem från jobbet idag. Is i skägget och aningen besvärad men några bilder blev det ändå :)Vintern i år är ganska speciell. Jag kan knappt minnas en vinter så kall så länge och så snörik över hela landet. Jag läste att Halland nu har över en meter med snö. Det händer ytterst sällan. Även stockholmarna har mycket snö, runt halvmetern och i Sundsvall just nu ca 75 cm. SMHI har sammanställt snödjupen över hela landet på denna länk. Förresten, Lina blev inspirerad av mitt inlägg och skrev en dikt tillägnad just den tid vi befinner oss i nu.


Taggar , , , , ,

Written by Anders Bergh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.