I år är september månaden som aldrig slutar att förvåna. 21 grader varmt idag och strålande solsken. Jag far upp mot Indalsälven med mål på Sillre naturstig en bit norr om Liden. Tanken med trippen är att plåta höstfärger men det visar sig att det inte är särskilt mycket höst ännu, vilket ju vädret vittnar om. Shortsen och t-shirten är nästan för varmt att ha på sig nu.

Ju längre inåt älvdalen jag kommer ju varmare tycks det bli. Jag stannar till lite här och var efter 86:an. Naturen är nästan för vacker häruppe, motiven finns överallt och det gäller att kunna välja de bästa godbitarna. Ibland när man tar en bild känns det på en gång att detta blir något extra. Idag tog jag inte riktigt någon sådan bild, men jag fick några som åtminstone aspirerar.

När jag framåt senare eftermiddagen slutligen når Sillre har det börjat mulna på. Jag tar mig ner den branta stigen från vägen ner mot älven. Vilken växtlighet. Här växer ädellövträd, t ex alm. Nere vid älven är det hur lugnt som helst. Inga människor i sikte. Jag tar mig en kopp kaffe och njuter 🙂


Bilden har jag lagt upp på Deviantart, klicka på den för att komma dit.Den lilla bonden i den stora naturen.


Sillre.

Written by Anders Bergh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.