Norska naturfotografer del 2

Trym Ivar Bergsmo är en fotograf från Vesterålen i Nordnorge. Jag hade äran att få delta i en workshop med honom under några dagar på Andøya i ett fiskeläge som heter Bleik. Vilken fantastisk plats. En liten by vid bergets rand mot den stora och kalla Atlanten. Vi bodde i små stugor som annars används av ditresande fiskare under fiskesäsongen. Bilderna jag tog där förtjänar ett eget inlägg, så håll tillgodo, jag återkommer. Trym Ivar följde en samisk renägarfamilj på norska Finnmarken under ett år. Resultatet blev Boazojahki en spännnade bok där vi i bild och text följer deras, för oss, exotiska liv genom årets händelser. Den kan jag varmt rekommendera. Trym gav mig mycket inspiration att fortsätta fotografera.
Se mitt förra inlägg om den norska fotografen Pål Hermansen > Se mitt förra inlägg om samer >

Fler inlägg om böcker Taggar , , , , , ,

One thought on “Norska naturfotografer del 2”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

MyTrips.se | © Anders Bergh 2016 | All rights reserved