Trym Ivar Bergsmo är en fotograf från Vesterålen i Nordnorge. Jag hade äran att få delta i en workshop med honom under några dagar på Andøya i ett fiskeläge som heter Bleik. Vilken fantastisk plats. En liten by vid bergets rand mot den stora och kalla Atlanten. Vi bodde i små stugor som annars används av ditresande fiskare under fiskesäsongen. Bilderna jag tog där förtjänar ett eget inlägg, så håll tillgodo, jag återkommer. Trym Ivar följde en samisk renägarfamilj på norska Finnmarken under ett år. Resultatet blev Boazojahki en spännnade bok där vi i bild och text följer deras, för oss, exotiska liv genom årets händelser. Den kan jag varmt rekommendera. Trym gav mig mycket inspiration att fortsätta fotografera.
Se mitt förra inlägg om den norska fotografen Pål Hermansen > Se mitt förra inlägg om samer >

Fler inlägg om böcker Taggar , , , , , ,

Written by Anders Bergh

1 Comment

Kungsleden – I samernas land | MyTripsMyTrips

[…] 2009-12-14 by Anders Bergh 0 Comments Ej att förglömma så är man i Samernas land när man vandrar i Lappland. När vi vandrar mot Alesjaure möts vi av ett dammoln som stiger mot himlen. Vad är det som sker? Jo det är samer från Laevas sameby som har kalvmärkning. Renarna springer runt runt innanför en hängnad. Jag ser hur en liten pojke står med sin (förmodade) far och lär sig att fånga in kalvar med lasso. Jag känner mig exalterad av att få se detta på plats i Sapmi – Samernas land.   Se fler inlägg om Kungsleden >> Se fler inlägg om samer >> […]

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.