Nationalromantik i Lärkstaden

Lärkstaden

Lärkstaden kanske inte säger så mycket. Det är en informell stadsdel på Östermalm i Stockholm uteslutande byggd i nationalromantisk stil. Mitt i området på en kulle ligger Engelbrektskyrkan och ståtar med sitt höga torn.

Lärkstaden – som England fast i Stockholm

Jag får känslan av England när jag strosar runt i området, tror det har med allt tegel att göra. Kolla bilderna så förstår du vad jag menar. Drar mig även till minnes att ett liknande hus i samma arkitektoniska stil finns på den nedre delen av Storgatan i Sundsvall, Elfströmska huset heter det.

Lärkstaden Stockholm


Taggar , , , ,


3 thoughts on “Nationalromantik i Lärkstaden”

  1. Svar: Jadu det kan man fråga sig 🙂 Men verkligen att rekommendera. Kan även tipsa om Röda bergen i Vasastan, det är den enda trädgårdsstaden i Sthlms innerstad.

  2. Svar: Jag har gått förbi Röda bergen som hastigast för något år sedan tror jag, men måste kanske åka dit och plåta lite också 😉 Stockholm har sina gobitar 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

MyTrips.se | © Anders Bergh 2016 | All rights reserved