1 november

I helgen tog jag en tur ner mot hälsingegränsen. På väg mot Hassela från Sundsvall finns ett naturreservat på Hästmyrsberget. Det är nästan 500 meter högt och högst upp på toppen kan man faktiskt se björkar som mer liknar de i fjällen än i skogslandet. På toppen ligger ett högt radartorn med rätt spännande arkitektur. Utsikten från toppen är dessvärre inte mycket att komma med. Jag blir lite besviken då jag slås av att jag inte ser något. Jag tar mig istället ut på ett hygge en bit ner och här är utsikten otrolig. Det är berg, sjöar och milsvida skogar så långt ögat kan nå. Åt söder ser man Hälsingland, åt öster havet och norrut mot Medelpad.

Det var en otroligt fin dag så här alldeles i början av november. Ingen snö än så länge. Ca +5 och strålande sol hela dagen. Vid skymningen runt 17-snåret var det fullmåne och jag lyckades ta några bilder på en fin gammal övergiven gård. Kika längst ner.


3 thoughts on “1 november”

  1. Norrland är Norrland, vad man än tycker om andra vackra platser i Sverige. Här är det stämningsfaktorn som man förknippar med ”Dan Andersson”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

MyTrips.se | © Anders Bergh 2016 | All rights reserved