I helgen tog jag en tur ner mot hälsingegränsen. På väg mot Hassela från Sundsvall finns ett naturreservat på Hästmyrsberget. Det är nästan 500 meter högt och högst upp på toppen kan man faktiskt se björkar som mer liknar de i fjällen än i skogslandet. På toppen ligger ett högt radartorn med rätt spännande arkitektur. Utsikten från toppen är dessvärre inte mycket att komma med. Jag blir lite besviken då jag slås av att jag inte ser något. Jag tar mig istället ut på ett hygge en bit ner och här är utsikten otrolig. Det är berg, sjöar och milsvida skogar så långt ögat kan nå. Åt söder ser man Hälsingland, åt öster havet och norrut mot Medelpad.

Det var en otroligt fin dag så här alldeles i början av november. Ingen snö än så länge. Ca +5 och strålande sol hela dagen. Vid skymningen runt 17-snåret var det fullmåne och jag lyckades ta några bilder på en fin gammal övergiven gård. Kika längst ner.

Written by Anders Bergh

3 Comments

Far åt Hälsingland | MyTripsMyTrips

[…] Jag for åt Hälsingland idag. Åtminstone någon kilometer in i lanskapet. Det är ett stort otillgängligt Naturreservat på Hästmyrbergets branta sluttningar som heter Malungsfluggen. Min tur gick egentligen till intillliggande Svartberget. Här finns ett stort kalhygge på toppen av berget som gör att utsikten är öppen åt alla håll. Jag tror mig till och med se både havet och stora masten på Södra Berget i Sundsvall trots att det är nästan 4 mil dit. Det är aldrig några människor här. Alldeles knäpptyst, jaja fåglarna kvittrar såklart 20 grader varm och växlande molninghet. Så här högt upp (över 400 m.ö.h.) ligger naturen lite efter. Men de flesta trädslag är utslagna och vitsippor formligen väller över i skogarna. Jag var här i höstas också, se tidigare inlägg > […]

Reply
Mats Brunberg

Norrland är Norrland, vad man än tycker om andra vackra platser i Sverige. Här är det stämningsfaktorn som man förknippar med ”Dan Andersson”.

Reply
Anders Bergh

Ja Norrland är speciellt. Och något unikt i ett annars så urbant Europa.

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.