Sundsvall utnämndes i veckan till Sveriges friluftskommun 2010 enligt en undersökning av Naturvårdsverket. Miljöminister Andreas Carlgren delade i fredags ut priset. Glädjande måste jag säga och jag förstår varför. Det är ett led i kommunens arbete med samverkan mellan föreningar kommun och att man har köpt upp tätortsnära skog och på så vis skyddat den mest tillgängliga skogen.

Enligt en artikel i ST har stadsborna i Sundsvall mindre än 200 meter till närmaste grönområde. Och det är Sundsvalls topografiska beskaffenhet som gör att vi har så nära till skogen här. De två omgivande bergen är alltid närvarnade och inte särskilt långt från stadskärnan var man än befinner sig. Vi har inte bara nära till skogen, havet öppnar upp sig bara några kilometer från centrum och två älvar mynnar ut i Sundsvallsområdet.

I undersökningar vad befolkningen i Sundsvall gillar mest med sin stad är det just naturen som sätts främst och det är jag verkligen beredd att hålla med om.

Den här bloggen, vars huvudsyfte är att visa på mångfalden i kommunen för friluftsintresserade, ger en bra bild av allt fint som finns här.

Fika efter skidtur på Huljensjön

 


Written by Anders Bergh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.