Allting har ett slut, så också Kent. I år släpper Kent sitt sista album och gör sin sista turné. Det är vemodigt så klart. Gruppen har med sin musik följt mig genom livet, från tonåren upp i vuxen ålder, med sitt speciella Kent-sound och texter.

”Och vi kommer inte längre. Vi är tillbaks på noll. Men ingen kommer sörja. Vi har spelat ut vår roll. Vi glömmer hela skiten. Det betyder ingenting. Vi skulle kommit längre. Men räckte inte till. Vi blev som dem andra.” (Kent – Dom andra)

Kents avskedsvideo

Det är storslaget, det är svulstigt. Som fan av Kent blir man aldrig besviken, inte ens när de kastar in handduken. För de gör det med stil. Kolla in avskedsvideon så förstår du vad jag menar. En summering av Kents 26 år som band. I videon skymtar karaktärer från samtliga album förbi.

Egoist

Nyaste låten och en av de som är med på det nya albumet som släpps senare i år. Lyssna på låten nedan.

”Aprilhimlen oskyldigt röd. Vinden bär en doft av rök. Runtom i Sverige glöder bokbålen. På stora torget brinner kors. Nu är hat okej om det riktas åt rätt håll. Inget slår hårt som vänstervåld. Vi ska aldrig bli som ni.” (Kent – Egoist)

Tack för allt!

Nu är alltså Kent-sagan slut. Hur ska jag kunna ta mig vidare i livet? Det finns så många händelser i livet kopplat till olika album och låtar. Epoker i livet som fångats upp i musiken. Lite tomt blir det allt nu.

Tack för allt!

Kent i bloggen >

Written by Anders Bergh

1 Comment

Mats Brunberg

Minnen knutna till musik förmedlar känslan man första gången fick när man hörde låten och även platsen man var på, etsar sig fast.

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.