Det blåser en kylig vind utanför, snö som kom igår har övergått i slask. Då är det skönt att drömma sig bort. Gå in, tända ljus, dricka sitt kaffe, äta lite lussebullar och redigera bilder från mina Italienresor. Italienska städer är helt fantastiska att fotografera i. Här är bilder från tre städer, Venedig, Florens och Bologna.

Jag gissar att jag framöver återkommer med bilder även från platser som Siena, Perugia och Rom. De ligger och dammar i en låda. Det är lätt att det blir så med gamla dior. Det var trots allt bara två år sedan jag gick över till digitalfotografering. Dessförinnan bara s/v, diafilm och mörkrumsarbete.

Jag hade intalat mig själv att det var mycket bättre med den analoga tekniken. Den har visserligen sina fördelar. Färgåtergivningen på en Fuji-Velvia-film är svårlagen. Likaså själva känslan att stå i ett mörkrum eller att se sina bilder på duk med en diaprojektor.  Däremot är det väldigt omständigt och dyrbart i längden. Mitt mörkrum står nu mera nerpackat i lådor i källaren. Negativen ligger i pärmar och väntar på att bli scannade.

Jag har börja bli gammal inser jag nu. Jag menar, när jag var liten var det fortfarande vanligt att man filmade med Super-8. När videon kom talade man om Videovåld i skolan. Jaja! Utvecklingen går undan.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Written by Anders Bergh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.