Den 2 april förändrades våra liv dramatiskt. Jag och frun fick vår fina dotter Iris. I helgen vågade vi oss för första gången ut med henne en längre tur. Från vår bostad på Eneborg i Helsingborg är det några kilometer genom vackra parker och dungar av bok till Fredriksdals trädgårdar. Jag drog på shortsen, premiär för i år, vi gjorde i ordning en matsäck av pastasallad och promenerade i det vackra vädret. Väl framme slog vi oss ner vid en klassisk skånelänga och åt matsäcken. Iris verkade stortrivas i den friska vårluften.

Skånegård, Fredriksdal
Skånegård, Fredriksdal Skånegård, Fredriksdal

Fredriksdal museer och trädgårdar

Ett friluftsmuseum mitt i Helsingborg uppbyggt kring en herrgårdsliknande huvudbyggnad från anno 1787. Egendomen köptes av konsul Oscar Trapp i slutet av 1800-talet och stora delar av marken och byggnaderna donerades till Helsingborgs stad 1918 för att 1923 öppnas för allmänheten.

Fredriksdal
Fru och dotter med matsäck på Fredriksdal.

Korsvirkesbyggnad
Korsvirkesbyggnad

vitsippor
Fredriksdal, Helsingborg Korsvirke, Fredriksdal, Helsingborg

Fredriksdal är som ett Skåne i miniatyr. Här finns byggnader som representerar den skånska byggnadskulturen, såväl stadskvarter som gårdsbyggnader. Det finns en botanisk trädgård, ett arboretum av Sveriges alla trädslag. Delen som består av bok och avenbok är extra intressant så här års när marken täcks av vitsippor.

Fredriksdal är ett perfekt utflyktsmål på våren, jag under alla årstider för den delen. Och med barnvagn alldeles utmärkt.

Shortspremiär
Shortspremiär.

Written by Anders Bergh

1 Comment

Ett år – MyTrips

[…] ett år sedan vågade vi oss ut på en första vårutlykt med Iris. Då bodde vi i Helsingborg och Fredriksdals trädgårdar var vårt mål. Så här ett år senare är liknande utflykter snarare mer regel än undantag. Men […]

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.