I torsdags var jag i Stockholm och inhandlade diverse fotoprylar. Det är nämligen så att jag bestämt mig för att börja skjuta på svartvitfilm igen. Ni vet sådant man gjorde för bara 10 år sedan och dessförinnan sedan filmen uppfanns på 1800-talet. Bilder som det fysiskt går att ta på, kemi.

Schönherrs Foto

Jag steg av tåget från Sundsvall kl. 9 vid Centralen och begav mig raka vägen via Vasagatan upp till Upplandsgatan där Schönherrs Foto ligger. Fantastisk butik med mycket begagnat i skyltfönstret att sukta efter. Här hittade jag ett begagnat batterigrepp, i nyskick, till min kamera. Jag som varit påväg att köpa reservdelar för att laga mitt kasserade batterigrepp, tack och lov slapp jag det. Reservdelarna hade varit dyrare.

Besök hos uppdragsgivare

Från Upplandsgatan promenerade jag mot Stureplan (Kollektivtrafiken är för dyr i Stockholm, jag behöver motion och gillar att se städer promenerandes) och Conventus Media House som jag har som uppdragsgivare, för att hälsa på och ta en fika.

Brunos Bildverkstad

Vidare från Stureplan gick turen via Biblioteksgatan, Kungsträdgården mot Gamla Stan och Västerlånggatan där Brunos Bildverkstad ligger. En fantastisk fotobutik det också. Där går fortfarande att köpa ett gäng olika sorters negativ färg- och svartvitfilm, liksom dia. Jag köpte lite T-Max och Ilford samt framkallare, fix och stoppbad. Här ska framkallas film. En eloge till trevlig butikspersonal.

Stadshuset och Scandinavian Photo

Efter Gamla stan blev det en tur ut till Riddarholmen där jag plåtade. Därefter gick jag vidare mot Kungsholmen, besökte Stadshuset, plåtade lite. Promenerade efter Norr Mälarstrand, denna vackra höstdag, mot Scandinavian Photo. Denna jätte inom foto i Sverige. Där köpte jag färg till min fotoskrivare.

Nu är det bara att sätta igång och plåta på film igen. Analog proffskamera är redan beställd och ligger och väntar på Posten. Berättar snart vad det är för kamera. Nedan några bilder jag tog vid mitt huvudstadsbesök.


Riddarholmen

Written by Anders Bergh

4 Comments

karl .

Grym blogg! Jag gillar verkligen de foton jag hunnit kika på hittills, väldigt snygga perspektiv. Jag lär återkomma och länkar till bloggen på min sida. Hoppas att det är ok.

Reply
Staffan Häggqvist

Hej
Trevlig blogg, gillar speciellt för att bilderna varierar i formspråket.

tips
Om du besöker Stockholm ofta så finns det alternativ till att gå till fots, cykla. För 250 kr har du fri tillgång till cyklar över hela staden inkl förorterna under ett år (apr-okt).
http://www.citybikes.se/p/undefined/kp-cykelkort

Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.