Söråker i Medelpad.

November i praktiken enligt mig:

En blandning av sen höst och tidig vinter. Gräs som fortfarande är grönt, sol som värmer en aning men kala grenar mot låg sol eller ofta grå himmel. Daggiga eller ibland frostiga morgnar. Om en lätt höstdepression infinner sig så är det i regel snart efter att klockan ställts mot vintertid, det sker i slutet av oktober. Allhellgona, vackert med kyrkogårdar som lever upp och gör döden lite ljusare.

November i bondepraktikan:

De rika, nu feta gäss af mig köper, Jag hugger wed, till elden jag löper.
Till bad och okyskhet will jag icke råda, att taga drick och åderlåta”.
Höres tordön det tecknar gott år.
I denna månad gör intet svettbad, bruka varm mat, senap, litet varm getmjölk,
därav bekommer du ett vackert ansikte.

Written by Anders Bergh

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.