Once upon a time… En gång för ”inte” så länge sedan i Kungariket Sverige föds en liten gosse, hans föräldrar döper honom till Daniel. Gossen växer upp i ett litet samhälle i Gästrikland. Han visar sig bli en strävsam ung man, det är hockeyproffs han ska bli. Men så blir det aldrig, istället drar han kosan till den kungliga huvudstaden och bygger upp ett stort företag. En dag, inte som alla andra, dyker en prinsessa upp på hans gym och han blir hennes personliga tränare. Vad han inte vet då men kommer att få erfara och det grövsta är att denna prinsessa inte bara är en vanlig prinsessa, hon ska göra honom till prins av Sverige.

Många år senare under pompa och ståt när ett helt rike samlas vid teveapparaterna, på gator och torg, får de varandra. En tjej och en kille som vilka som helst men ändå inte. Daniel går in i Storkyrkan i den kungliga huvudstaden som herr Vestling för att vandra ut ur den en timme senare som ers kungliga höghet prins Daniel av Sverige, hertig av Västergötland och riddare av Serafimerordern.

På trappan till de stora slottet omgärdad av kungligheter från hela världen och med ett hav av folk som hyllar sin prins och prinsessa utbrister Kronprinsessan Victoria: ”Tack svenska folket, ni har givit mig min prins.”
Och på något sätt är cirkeln sluten. Monarkin blomstrar och alla är lyckliga för en stund. Sällan får man uppleva sagor i verkligheten men idag var en sådan dag. Må de leva lyckliga i alla sina dagar i Konungariket Sverige.

Som hämtat ur en saga: Youtubeklipp >


Taggar , , , , , ,

Written by Anders Bergh

1 Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.