O boy vilket vackert väder, solen skiner idag

O’boy så vackert det kan bli då solen tittar fram. Vi tog en skidtur genom en knotig skog av gran och björk, så som den ser ut strax nedanför trädgränsen. Först en tre-kilometerslinga, för att dagen efter ge oss på 5,5 kilometer. Inte många minusgrader och lätt terräng. Vemdalsfjällen är lätt överstigliga och överallt vacker utsikt mot både fjällvärld och storskogarna i öster mot Medelpad och Hälsingland.

Bilden överst visar backen upp till fjällstugan, den blir brantare längre fram. Här lyckades jag fastna, slirandes påväg upp ankomstdagen. Det hade varit ett ihärdigt snöande och blåsande samma dag så hela vägen var täckt av lössnö. Efter rekommendationer av andra stugägare tog vi oss till slut uppför hela. Men det gällde att ta sats och gasa 🙂 Bilden under till vänster är på slalombacken som ligger i direkt anslutning till Storhogna högfjällshotell och till höger, bilen och stugan.

One thought on “O boy vilket vackert väder, solen skiner idag”

  1. Så underbart vackert! Vintern är trots allt en fin årstid. Så ren och klar. Mitt i snön glömmer man andra års slaskiga vintrar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

MyTrips.se | © Anders Bergh 2016 | All rights reserved